Viesti

Kassalla on suorakorvaussopimus Cityterveys Oy:n ja Helsingin Magneetin kanssa. Magneettitutkimukset ovat näissä huomattavasti edullisempia kuin muilla lääkäriasemilla. Käyttämällä näiden palveluja säästämme sekä jäsenten (omavastuuosuus) että kassan varoja.

1.1.2016 lähtien Suomen hallitus on asettanut sairausvakuutuslain mukaisiin lääkekorvauksiin 50 euron alkuomavastuun. Kela-korvattavista lääkkeistä saa korvausta vasta kun alkuomavastuu on täyttynyt.

Apteekki seuraa alkuomavastuun täyttymistä ja lääkkeistä tulee Kela-korvaus ja kassan lisäkorvaus alkuomavastuun täyttymisen jälkeen.

Muilta osin kassan etuudet säilyvät entisellään, vaikka Suomen hallitus on tehnyt päätöksen pienentää lääkärinpalkkioiden, tutkimusten ja hammashoidon Kela-korvausosuutta. Näiden osalta kassan maksama lisäosuus kasvaa.

 

 

Hammaslääkäriasemalla käydessä on tärkeää muistaa aina maksaa koko lasku  (ilman Kela-osuuden vähennystä) ja hakea sen jälkeen korvausta vakuutuskassalta.

Asialla on kassalle taloudellista merkitystä. Kela maksaa hallintokulukorvausta jokaisesta käsittelemästämme korvaustapauksesta ja nämä lääkäriasemalla vähennetyt Kela-osuudet vähentävät kassalle tulevaa selvää rahaa.

Vakuutuskassa korvaa yhden jäsenyysvuoden jälkeen yksien silmälasien ostosta aiheutuneet kustannukset enintään 300 euron enimmäismäärään saakka.  Korvaus voi siis olla pienempi kuin 300 euroa, jos silmälasien ostokustannukset ovat olleet pienemmät kuin 300 euroa.

Korvauksen edellytyksenä on, että silmälasien linssit on hiottu optisesti näkökykyä korjaaviksi.  Kassa korvaa vain silmälasit, ei aurinkolaseja.

Silmälasit korvataan 1.6.2013 tapahtuneen sääntömuutoksen jälkeen joka kolmas kalenterivuosi.  Tarkastelujakso on kalenterivuosi, ei silmälasien ostopäivämäärä.